Organic-Balkanet.eu

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk

Pregled Projekta

Proizvodnja konvencionalnega kmetijstva uporablja velike odvisnosti od neobnovljivih virov (stroji, gnojila, pesticidi itd.) To povzroča številnih kmetijskih brem kot degradacije tal, vodnih tokov, onesnaževanje, zmanjšane biotske raznovrstnosti in krajinske podobe, naraščajočih stroškov proizvodnje. Obveščanje javnosti o nepopravljive škode za okolje je privedla do poziva k bolj odgovoren odnos do naše naravne dediščine.
V tem okviru se je ekološko kmetijstvo (EK) izkazal kot ospredje kmetijski pristop,ki ne more samo proizvajati varnejše izdelke, temveč je okolju prijazno tudi. Vendar za ekološko kmetovanje je še vedno ovira: pomanjkanje jasnosti do potrošnike in kmetijski strokovnjanki niso vedno prepričani, kaj je EK, kakšne so njegoveprednosti, ki so proizvodi zajeti v OA, in omejitve, ki veljajo za ekološko kmetovanje.

Splošni cilj Organic.Balkanet je olajšati prenos inovativnih praks, usposabljanja ine-učne vsebine, da gre za poklicno izobraževanje mladih in brezposelnih kmetijskih strokovnjakov, kot tudi za kmetijske strokovnjake iz novih članic EU.

 

Bulgarian (Български)GreekRomână (România)Slovenian (SI)English (United Kingdom)

Koledar

«   Junij 2017   »
MoTuWeThFrSaSu
   1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
  

Kdo je na spletu

Prisotni 29 gostov .