Organic-Balkanet.eu

  • Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele

Workshopul European cu titlul „Preocupări pentru instruirea specialiştilor din agricultură: experienţa proiectului Organic.Balkanet”.

Workshopul European cu titlul „Preocupări pentru instruirea specialiştilor din agricultură: experienţa proiectului ”Organic.Balkanet”, a avut loc in aula Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti si a fost finalizat cu succes. Au participat aproximativ 70 de persoane, inclusiv cercetatori, cadre didactice, studenti ai facultatilor de stiinte agricole, profesionisti din domeniul agriculturii ecologice, precum si reprezentanti ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale din Romania. Workshopul a debutat prin prezentarea Doamnei dr. Helga Willer, expert in agricultura ecologica, de la organizatia FiBL, care a facut o scurta expunere a situatiei agriculturii ecologice in lume, precum si a Arhivei de Documente on-line despre agricultura ecologica - Organic E-prints. A fost urmata de o prezentare a actiunilor similare proiectului Organic.Balkanet (proiectele Bio@gro, Organic.Edunet), precum si de o prezentare a proiectului Organic.Balkanet. In aceeasi sectiune a fost prezentat si un material despre metodele de invatare on-line (e-learning).
Sesiunea a doua a fost dedicata prezentarilor cursurilor de instruire din cadrul proiectului Organic.Balkanet care au avut loc in tarile participante ca utilizatori finali (Bulgaria, Slovenia, Romania). Sectiunea de aplicatii practice a inclus utilizarea portalului Organic.Balkanet Mole, care reprezinta un sistem informational integrat pentru sprijinirea aplicatiilor de instruire on-line si managementul cursurilor, ca parte a curriculei de instruire.
Partea a doua a acestei sectiuni de aplicatii practice a inclus si portalul VOA3R, care isi propune sa furnizeze accesul deschis catre un numar foarte mare de continuturi educationale, pentru interconectarea cercetatorilor din domeniul stiintelor aplicate in agricultura, aquacultura si alte domenii conexe.
Ultima sesiune a worshopului a fost dedicata Planului de sustenabilitate a proiectului si altor prezentari ale unor organizatii din Romania ce activeaza in domeniul agriculturii ecologice.

Citeşte mai mult...
 

A cincea intalnire a proiectului Organic.Balkanet & Workshopul European

A cincea reuniune (si finala) a proiectului Organic.Balkanet a avut loc in perioada 16 -18.11.2011 in Bucuresti, Romania. In timpul acestei intalniri partenerii la proiect au discutat despre progresul proiectului si toate aspectele ce privesc incheierea in bune conditii a acestuia, la inceputul lunii decembrie 2011.

Reuniunea a cuprins in data de 17/11/2011 si Workshopul European cu titlul „Preocupări pentru instruirea specialiştilor din agricultură: experienţa proiectului Organic.Balkanet”. Seminarul a inclus prezentari si discutii privind agricultura ecologica, dar si o sesiune dedicata instrumentelor de internet (ITC) utilizate in cadrul proiectului.

Ambele evenimente au fost gazduite la sediul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti.

 

Participarea proiectului Organic.Balkanet la Seminarul International Idei Verzi 2011

 Seminarul Idei Verzi este oficial incheiat. Mai mult de 35 de persoane din 15 tari au participat la aceasta abordare alternativa de idei (Action Collabs), facilitata de echipa ISKME (Dna. Samantha Wayne si Dna Megan Simmons), incluzand si participantii la cursurile Scolii pentru Consolidarea IT in cadrul Educatiei Ecologice si Durabile pentru Profesori, Formatori si Profesionisti Agricoli.
Echipa Organic Balkanet a fost reprezentata de catre dr. Nikos Manouselis, Dr. Vassilis Protonotarios si dr. Charalampos Thanopoulus. Seminarul Idei verzi 2011 a utilizat un numar de instrumente Web 2.0 pentru comunicarea intre participanti si diseminarea rezultatelor unor proiecte.
Facebook: evenimenetul a fost sprijinit de grupul deschis pe Facebook, din care cei mai multi dintre participanti au devenit noi membri.
Flickr: un numar mare de fotografii de la acest eveniment au fost incarcate pe Flickr sets si sunt descrise cu tag-ul GreenIdeas2011.
Twitter: un numar mare de mesaje au circulat utilizand GreenIdeas2011 ca titlu.
Youtube: un numar de imagini video de la eveniment au fost incarcate de Youtube utilizand cuvantul cheie GreenIdeas2011.
De asemenea, in plus, se pot gasi mai multe informatii despre Seminarul Idei verzi pe website-ul ISKME.
Seminarul Idei verzi 2011 a constat dintr-un numar de prezentari scurte ale invitatilor speciali, care au discutat cu participantii despre povestile lor de succes, intrerupte de interesante discutii interactive, urmate de aplicatii practice si de constituirea unor idei durabile simple si de materiale educationale.
Citeşte mai mult...
 

Curs de Instruire

 Cursul Scolii pentru Consolidarea IT in cadrul Educatiei Ecologice si Durabile pentru Profesori, Formatori si Profesionisti Agricoli (ITOrgEd2011) si seminarul Idei Verzi 2011 s-au incheiat cu succes. Membrii proiectului Organic.Balkanet au participat la cele doua evenimente ca formatori. La cursurile ITOrgEd2011 au participat 10 cursanti din 7 tari Europene. Cursantii au acoperit o mare varietate de profesii legate de agricultura ecologica: inspectori din cadrul organismelor de certificare, cercetatori, consultanti pe probleme de agricultura ecologica. Cursul de formare a abordat teme privind pedagogia, scenariile educationale si de invatare, integrarea instrumentelor de tehnologia informatiei in contextul instruirii, precum si prezentari ale unor experti despre situatia actuala a agriculturii ecologice. In plus, participantii au avut posibilitatea de a participa activ la seminarul Idei verzi ca o alternativa de abordare a ideilor de colaborare si de lucru in echipa.
Un numar de membri ai consortiului Organic.Balkanet au servit drept tutori:
USAMVB: Prof.dr. Gheorghe Valentin Roman si Sef lucr.dr. Maria Toader
UAH: Prof. Asoc. Salvador Sanchez-Alonso
GRNET: Dr. Vassilis Protonotarios si Dr. Charalampos Thanopoulos
Urmatoarele aplicatii Web 2.0 au fost utilizate pentru a servi scopurilor scolii:
Flickr: fotografii de la acest curs de instruire au fost incarcate pe colectia proiectului pe Flickr.
Facebook: pentru facilitarea comunicarii intre participanti a fost creata o pagina a evenimentului pe Facebook.
Twitter: un numar mare de mesaje au circulat utilizand TOrgEd2011ca titlu.
Citeşte mai mult...
 

IDEI VERZI 2011

Idei verzi: Educatie Verde pentru Inovatie Verde un eveniment care reuneste oameni si institutii inovatoare interesate de agricultura, biodiversitate si educatie in mediu rural, astfel ca sa existe posibilitati de cooperare cu scopul de fi explorate si exploatate. Obiectivul principal este de a profita de experientele colective, de cele mai bune practici si instrumente software pentru diferitele parti interesate si de initiativele din toata lumea care aplica si furnizeaza continut educational adecvat disponibil on-line, pentru Reteaua de Educatie Verde conceputa, dezvoltata si lansata in acest scop. Aceasta retea se va extinde in domeniul Arhivelor de Invatare Operative (AgLR TF), din cadrul Aliantei pentru Coerenta Informarii privind Cercetarea si Dezvoltarea Agricola (CIARD).

Organic.Balkanet este unul dintre sponsorii evenimentului prin contributia si experienta dobandita in cadrul activitatilor sale. Echipa GRNET va reprezenta Organic.Balkanet la seminarul Idei verzi 2011 si va participa activ la sesiunile corespunzatoare.

Idei Verzi 2011 este un eveniment organizat si sustinut de diferite initiative si institutii precum Agro-Know Tehnology (Agro-Know, Grecia) si Institutul pentru Studiul Cunostintelor de Management al Educatiei (ISKME, Statele Unite ale Americii).

Idei Verzi 2011 isi propune sa fie primul dintr-o serie de evenimente care se vor concentra pe inovare verde prin educatie si tehnologie.

Scop

ISKME -Actiuni de Colaborare sunt workshopuri dinamice in cadrul carora sunt elaborate idei inovative si pasii care trebuiesc urmati. Cooperarea si ideile au nevoie de 4 pasi: cercetare, design, prototip, precum si amploare si distributie. De-a lungul experientei, participantii se angajeaza in activitati de improvizatie (metode de improvizatie pentru realizarea cooperarii) pentru a accelera semnificativ colaborarea avand ca rezultat planuri de actiune concrete.

Formatul seminarului Idei verzi 2011 va incerca sa accese grupurile de potential intelectual colectiv, cu accent pe creativitate si structurate pe "brainstorming", ca o metoda unica ce poate conduce la o gandire si solutii noi. Accentul va fi dat de depasirea provocarii specifice: Cum am putea crea oportunitati de cooperare pentru comunitatile locale de a imparti cunostintele despre Verde?

Acces la Agenda seminarului Idei verzi 2011

Participarea

Lista persoanelor care au confirmat participarea la seminarul Idei Verzi 2011 este disponibila aici.
Acesta reprezinta o lista a initiativelor care vor participa la seminarul Idei verzi.

ORGANIZATORI LOCALI

Facilitator
Institutul pentru Studiul Cunostintelor de Management al Educatiei

Sustinatori
Organizatia pentru Agricultura si Alimentatie-FAO

Forumul Global pentru Cercetari Agricole
Alianta pentru Coerenta Informarii privind Cercetarea si Dezvoltarea Agricola (CIARD).

Locatia
Seminarul Idei verzi 2011 va avea loc unde cresc copacii de mastic, in castelul medieval Mesta, sud-estul insulei Chios, orasul lui Homer, in Grecia.
Evenimentul va avea loc intr-un mediu rural deosebit, intr-o scoala traditionala transformata special pentru activitati de invatare si echipata cu acces la Internet.
Locatia Insulei Chios vezi harta si gaseste informatii on-line despre Chios pe site-ul Chios Online website.
Cazare
Cazarea este asigurata de camerele castelului care au fost renovate si transformate in camera de oaspeti.
Pentru mai multe informatii va rugam contactati Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Citeşte mai mult...
 

Participarea Organic.Balkanet la Cursul de Instruire

Organic.Balkanet va fi un participant activ in cadrul Scolii pentru Consolidarea IT in cadrul Educatiei Ecologice si Durabile pentru Profesori, Formatori si Profesionisti Agricoli, care va avea loc la Mesta, Insula Chios, Grecia, in perioada 5-11 octombrie 2011.
Mai precis, coordonatorul proiectului prof. Gh.V. Roman, va prezenta subiecte despre agricultura ecologica care au fost identificate si descrise in cadrul proiectului Organic.Balkanet, si, de asemenea, Sef lucr. Dr. Maria Toader va prezenta studiul de caz al proiectului Organic.Balkanet. In plus, Prof. Asoc. Salvador Sanchez Alonso va prezenta portalul Organic.Balkanet si echipa GRNET (Dr. V. Protonotarios si dr. Ch. Thanopoulos) va prezenta aspecte privind elaborarea scenariilor educationale si aspectele pedagogice (ca tehnici participative) pentru implementarea lor in cadrul cursurilor de instruire.
Cursul de instruire este adresat tuturor profesorilor, formatorilor si profesionistilor interesati de Educatia despre Ecologie si Mediu, cu scopul de furniza o mai buna intelegere a avantajelor actuale ale Sistemului de Agricultura Ecologica, Educatie Durabila si Utilizarea Instrumentelor Moderne de Tehnologie a Informatiei. Pe parcursul evenimentului, cursantii vor avea oportunitatea de a participa la Sarbatoarea Verde, un eveniment international despre problemele mediului si vor stabili un dialog cu profesorii si profesionistii prezenti.

Citeşte mai mult...
 

Organic.Balkanet – Instruirea Formatorilor in Agricultura Ecologica

 Cursul de instruire din cadrul proiectului Organic.Balkanet, intitulat: Instruirea formatorilor din agricultura ecologica va avea loc la Maribor, Slovenia in perioada 27 Iunie-1 Iulie 2011. El va fi gazduit de Universitatea din Maribor si va avea loc impreuna cu a 4-a intalnire de lucru din cadrul proiectului Organic.Balkanet.
Cursurile vor include subiecte privind Pedagogia, Implementarea Instrumentelor de Tehnologie a Informatiei in contextul instruirii privind agricultura ecologica, care au fost identificate in cadrul activitatilor proiectului. Pe parcursul instruirii, platforma Organic.Balkanet Mole va fi utilizata pentru crearea, stocarea si dezvoltarea cursurilor on-line.
 

Bulgarian (Български)GreekRomână (România)Slovenian (SI)English (United Kingdom)

Calendar

«   Mai 2017   »
MoTuWeThFrSaSu
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    

Cine este online

Avem 114 vizitatori online