Organic-Balkanet.eu

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Ευρωπαϊκή Ημερίδα με θέμα "Προκλήσεις στην κατάρτιση των επαγγελματιών του χώρου της γεωργίας"

 Η Ευρωπαϊκή Ημερίδα του Organic.Balkanet, με τίτλο " Προκλήσεις στην κατάρτιση των επαγγελματιών του χώρου της γεωργίας: Η Εμπειρία του Organic.Balkanet", που πραγματοποιήθηκε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Επιστημών και Κτηνιατρικής στο Βουκουρέστι ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Στην ημερίδα συμμετείχαν περίπου 70 άτομα, συμπεριλαμβανομένων ερευνητών, πανεπιστημιακών, φοιτητών γεωπονικών επιστημών, επαγγελματιών στον τομέα της βιολογικής γεωργίας καθώς και εκπροσώπων του Υπουργείου Γεωργίας της Ρουμανίας.
Περισσότερα...
 

5η συνάντηση έργου Organic.Balkanet & Ευρωπαϊκή Ημερίδα

 Η 5η (και τελευταία) συνάντηση των εταίρων του Ευρωπαϊκού έργου Organic.Balkanet θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 18/11/2011 στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης του έργου, οι εταίροι θα συζητήσουν την πρόοδο του έργου και θα εξασφαλίσουν ότι όλες οι πτυχές του έργου είναι έτοιμες και θα παραδοθούν έγκαιρα, λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την επίσημη λήξη του έργου.

Η συνάντηση θα συνδυαστεί στις 17/11/2011 με μια Ευρωπαϊκή Ημερίδα με θέμα "Εκπαιδευτικές Προκλήσεις για τους Επαγγελματίες του Χώρου της Γεωργίας: Η Εμπειρία του Organic.Balkanet". Η Ημερίδα θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις και συζητήσεις, μαζί με μια συνεδρία αφιερωμένη στα εργαλεία ΤΠΕ που χρησιμοποιούνται από το έργο.

Και οι δύο εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου της Γεωπονικής Επιστήμης & Κτηνιατρικής Βουκουρεστίου.
 

Ενημέρωση: Η συμμετοχή του Organic.Balkanet στο Green Ideas 2011

 Περισσότεροι από 35 άνθρωποι από 15 χώρες συμμετείχαν σε αυτή την εναλλακτική προσέγγιση της συνεργασίας και της ανάπτυξης των ιδεών (Action Collabs), η οποία υποστηρίχτηκε από την ομάδα του ISKME (την κ. Samantha Wayne & κα Megan Simmons), συμπεριλαμβανομένων των συμμετεχόντων από τo "Joint School on IT-Enhanced Organic & Sustainable Education for Teachers, Trainers and Agriculture Professionals".

Το Green Ideas 2011 αποτελούταν από μια σειρά από σύντομες παρουσιάσεις από ομιλητές, οι οποίοι μοιράστηκαν τις ιστορίες επιτυχίας τους με τους συμμετέχοντες, διακόπτοντας το από πολύ ενδιαφέρουσες συναντήσεις και συνεντεύξεις που ακολουθούνται από ασκήσεις hands-on για την οικοδόμηση ενός μοντέλου βιώσιμων ιδεών για τη χρήση απλών αντικειμένων και υλικών.

Την ομάδα του Organic.Balkanet εκπροσώπησε ο Δρ Νίκος Μανουσέλης, ο Δρ Βασίλης Πρωτονοτάριος και ο κ. Χαράλαμπος Θανόπουλος.
Το Green ideas 2011 έκανε χρήση μιαw σειράw από εργαλεία Web 2.0 για την επικοινωνία μεταξύ των συμμετεχόντων και η διάδοση των αποτελεσμάτων:
1. Facebook: Η εκδήλωση υποστηρίζεται από μια ανοιχτή ομάδα στο Facebook, στην οποία σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες είναι πλέον μέλη.
2. Flickr: Ένας μεγάλος αριθμός φωτογραφιών από οικολογικές ιδέες έχουν αναρτηθεί στο Flickr και περιγράφονται ως "GreenIdeas2011"
3. Twitter: Ένας αριθμός των tweets έχουν κυκλοφορήσει με την "GreenIdeas2011" hashtag.
4. Youtube: Μια σειρά από βίντεο από οικολογικές ιδέες 2011 έχουν αναρτηθεί στο Youtube χρησιμοποιώντας τη λέξη "GreenIdeas2011"

Μπορείτε επίσης να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση Green Ideas 2011 στην ιστοσελίδα του ISKME.
Περισσότερα...
 

Update: Participation of Organic.Balkanet in Training Course

 Στην TOrgEd2011 παρέστησαν 10 εκπαιδευόμενοι προερχόμενοι από 7 διαφορετικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εκπαιδευόμενοι κάλυπταν μια ευρεία ποικιλία επαγγελμάτων που σχετίζονται με τη βιολογική γεωργία (π.χ. επιθεωρητές σε οργανισμούς πιστοποίησης, ερευνητές και σύμβουλοι ΒΓ).
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης κάλυψε θέματα σχετικά με την παιδαγωγική, τη μικτή μάθηση και τα σενάρια εκπαίδευσης, ενσωμάτωση των εργαλείων ΤΠΕ στο πλαίσιο της κατάρτισης, καθώς και ομιλίες και παρουσιάσεις σχετικά με τα τρέχοντα θέματα στην ΒΓ. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά στην εκδήλωση Green Ideas 2011, η οποία παρουσίασε μια εναλλακτική προσέγγιση των συνεργατικών ιδεών εργασίας και ανάπτυξης.
Ένας αριθμός των μελών του Organic.Balkanet υπηρέτησε ως διδάσκων προσωπικό:
* USAMVB: Καθ. Gheorge Valentin Roman και Λέκτορας Maria Toader
* UAH: Ass. Καθ. Salvador Sanchez-Alonso
* ΕΔΕΤ: Δρ Βασίλης Πρωτονοτάριος και ο κ. Χαράλαμπος Θανόπουλος

Τα ακόλουθα εργαλεία του Web 2.0 έχουν χρησιμοποιηθεί για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς του σχολείου:
1. Flickr: Οι φωτογραφίες από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχουν φορτωθεί στο Flickr.
2. Facebook: Για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ των συμμετεχόντων του προγράμματος σπουδών, μια σελίδα εκδήλωση στο Facebook έχει δημιουργηθεί.
3. Twitter: Tweets για την πορεία κατάρτισης έχουν χρησιμοποιήσει το hashtag "ITOrgEd2011”.
Περισσότερα...
 

Green Ideas 2011

There are no translations available.

alt

The Green Ideas: Green Education for Green Innovation event will bring together people and institutions that are interested into agricultural, biodiversity and rural education, so that collaboration opportunities may be explored and exploited. The overall aim is to take advantage of the collective experience, good practices and software tools that various stakeholders and initiatives around the world apply in order to make relevant educational content available online, so that a Green Learning Network is conceived, set up and launched. This network will be expanding the scope and coverage of the Agricultural Learning Repositories Task Force (AgLR-TF) within the strategic alliance for Coherence in Information for Agricultural Research for Development (CIARD).

Organic.Balkanet is one of the sponsoring projects that will actively support and participate in the event, by contributing the experience gained by the project so far. Members of the GRNET team will represent the Organic.Balkanet in the Green Ideas 2011 and actively participate in the corresponding sessions.
Περισσότερα...
 

Συμμετοχή του Organic.Balkanet σε Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

 Το έργο Organic.Balkanet θα υποστηρίξει ενεργά και θα συμμετέχει στο "Κοινό Σχολείο για την πληροφορική-Ενισχυμένη Οργανικής & Αειφόρου Εκπαίδευσης για Δάσκαλους, Εκπαιδευτές και επαγγελματίες γεωργούς" που θα πραγματοποιηθεί στο χωριό Μεστά, Χίος, Ελλάδα μεταξύ 5 - 11 Οκτώβριος 2011 .

Πιο συγκεκριμένα, ο συντονιστής του έργου Καθηγητής GV Roman θα παρουσιάσει θέματα σχετικά με την ΒΓ, όπως αυτά έχουν εντοπιστεί και περιγραφεί στο έργο Organic.Balkanet, ενώ η Λέκτορας κα Maria Toader θα παρουσιάσει τη μελέτη του έργου Organic.Balkanet. Επιπλέον, o βοηθός. Καθ. S. Sanchez Alonso θα παρουσιάσει το Organic.Balkanet Web portal και η ομάδα του ΕΔΕΤ (Δρ. Β. Πρωτονοτάριος και ο κ. Χαρ. Θανόπουλος) θα παρουσιάσουν την ιδέα των σεναρίων εκπαίδευσης και των παιδαγωγικών ζητημάτων (όπως οι συμμετοχικές τεχνικές) και η εφαρμογή τους κατά τη διάρκεια της κατάρτισης.

Η εκπαίδευση απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές και επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τομέα του Περιβάλλοντος & Οικολογικής Εκπαίδευσης, με στόχο να προσφέρει καλύτερη κατανόηση της τρέχουσας προόδου σε σχέση με τη βιολογική γεωργία, τη βιώσιμη Παιδεία, αναδεύομενη εκμάθηση και τα σύγχρονα εργαλεία ΤΠΕ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την GREEN FEST, μια διεθνή εκδήλωση για περιβαλλοντικά θέματα και να καθιερώσει διάλογο με τους συναδέλφους τους καθηγητές και τους επαγγελματίες.

Joint School on IT-Enhanced Organic & Sustainable Education for Teachers, Trainers and Agriculture Professionals

5 έως 11 Οκτ 2011
Agro-Know Technologies, Μεστά, Χίος, Ελλάδα

Αριθμός Πρωτοκόλλου: GR-2011-163-001 στη βάση δεδομένων Grundtvig


Κατεβάστε εδώ την ανακοίνωση της Σχολής το φθινόπωρο.
Κατεβάστε εδώ το ενημερωτικό φυλλάδιο της Σχολής το φθινόπωρο.
Χίος-Μεστά-alley.jpg


Το φθινοπωρινό σχολείο " Joint IT-Enhanced Organic & Sustainable Education Training Course" θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη, 5 Οκτώβρη έως την Τρίτη, 11 Οκτωβρίου, 2011 στο πανέμορφο μεσαιωνικό χωριό Μεστά της Χίου.

Η εκπαίδευση απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές και επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τομέα του Περιβάλλοντος & Οικολογικής Εκπαίδευσης, με στόχο να προσφέρει καλύτερη κατανόηση της τρέχουσας προόδου σε σχέση με τη βιολογική γεωργία, τη βιώσιμη Παιδεία, αναδεύομενη εκμάθηση και τα σύγχρονα εργαλεία ΤΠΕ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την GREEN FEST, μια διεθνή εκδήλωση για περιβαλλοντικά θέματα και να καθιερώσει διάλογο με τους συναδέλφους τους καθηγητές και τους επαγγελματίες.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οργανώνεται από το υπο-πρόγραμμα Grundtvig του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης (LLP) και υποστηρίζεται από τέσσερα ευρωπαϊκά έργα: CerOrganic, Organic.Mednet, Organic.Balkanet και ISLE.
Περισσότερα...
 

Organic.Balkanet - Κατάρτιση των επιμορφωτών στην Βιολογική Γεωργία

 Το επίσημο σχολείο εκπαίδευσης του έργου Organic.Balkanet, με τίτλο "Εκπαίδευση για Εκπαιδευτές στη βιολογική γεωργία" θα λάβει χώρα στο Μάριμπορ της Σλοβενίας από τις 27 Ιουν. έως 1 Ιουλ. 2011. Θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου του Μάριμπορ και θα πραγματοποιηθεί μαζί με την 4η συνάντηση για το σχέδιο του έργου Organic.Balkanet.
Η εκπαίδευση θα περιλαμβάνει θέματα σχετικά με την Παιδαγωγική, Εφαρμογή των εργαλείων ΤΠΕ στο πλαίσιο της κατάρτισης καθώς και θέματα για τη Βιολογική Γεωργία, όπως προσδιορίστηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών του έργου. Κατά τη διάρκεια της κατάρτισης, η πλατφόρμα Mole Organic.Balkanet θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία, αποθήκευση και παράδοση μαθημάτων σε απευθείας σύνδεση.
 

Bulgarian (Български)GreekRomână (România)Slovenian (SI)English (United Kingdom)

Ημερολόγιο

«   Μάιος 2017   »
ΔΤΤΠΠΣΚ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    

Σε σύνδεση

Έχουμε 65 επισκέπτες συνδεδεμένους