Organic-Balkanet.eu

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ЕВРОПЕЙСКА СЕМИНАР НА ТЕМА: "ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА ЗА ОБУЧЕНИЕ НА ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ"

  Европейска работна среща на Organic.Balkanet, на тема "Предизвикателства за обучение на земеделските професионалисти: „Organic.Balkanet Experience", която се състоя в аулата на Университета по агрономически науки и ветеринарна медицина Букурещ  успешно приключи. На нея присъстваха около 70 души, включващи и изследователи от академичните среди, студенти от агрономически науки, професионалисти в областта на биологичното земеделие, както и представители на румънското министерство на земеделието.

Семинарът започна с реч от д-р Хелга Уилър от FiBL, като предостави кратък преглед на състоянието на БЗ и презентация на Organic Eprints и бе последвано от презентация на предишни подобни инициативи Organic.Balkanet (като Bio@gro и Organic.Edunet), както и на представяне на проекта Organic.Balkanet. В същата сесия също беше представена и презентация на методите за електронно обучение. Втората сесия бе посветена на представяне на събития на обучения  по проекта Organic.Balkanet в страните потребители (България, Румъния и Словения)

  Практическата сесия включю използването на Organic.Balkanet MOLE portal, курс за управление на платформа за създаване и предоставяне на онлайн курсове като част от учебната програма за обучение. Втората част на практическата сесия включи VOA3R portal, който се фокусира върху предоставянето до значителен брой на отворен достъп до научно съдържание, както и за междусистемните изследователи на науките, свързани със селското стопанство, аквакултури и свързаните с тях области.

Последните сесии на семинара бяха посветени на план за устойчивост на проекта и някои допълнителни презентации от румънски организации, свързани с биологичното земеделие.

 

 

Bulgarian (Български)GreekRomână (România)Slovenian (SI)English (United Kingdom)

Календар

«   Май 2017   »
MoTuWeThFrSaSu
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    

Кой е на линия

В момента има 84 посетителя в сайта